Ziua Persoanelor cu Dizabilități. Fapte, nu vorbe!

0
665

3 decembrie a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În acest an, ONU se concentrează pe accesul acestor persoane la dezvoltarea incluzivă, echitabilă şi durabilă. Este un obiectiv prevăzut în Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, care se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă”. Unul dintre principiile de bază ale social-democrației!

La Neamț am dezvoltat nenumărate proiecte, alături de colegii de la Direcția de Asistență Socială, care au ca scop atât integrarea în societate a celor cu nevoi speciale, cât și asigurarea unor condiții mai bune de viață.

Fie că vorbim despre Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Dragomirești, unde se construiesc șapte case, cu o suprafață totală de peste 3.800 metri pătrați, în care vor fi găzduiți 70 de pacienți, fie că vorbim de investițiile în modernizarea Centrului de la Războieni sau de sprijinul oferit pentru construirea locuințelor de tip familial și a centrelor de zi, Consiliul Județean Neamț se va implica pentru susținerea acestor proiecte menite să ajute persoanele aflate în dificultate.

Finanțarea acestor proiecte trebuie să continue, pentru că acești oameni au nevoie de ajutor, nu de tăieri de bugete!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here