Zece miliarde de euro pentru proiecte, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții

0
339

O nouă oportunitate pentru dezvoltarea localităților nemțene, care sper să fie valorificată de cât mai multe administrații locale din județul nostru: Guvernul pune la dispoziția primăriilor zece miliarde de euro pentru finanțarea de proiecte! Se pot construi și moderniza spitale, școli, drumuri, rețele de apă, gaze și energie, cămine culturale, lăcașe de cult, locuințe sociale, baze sportive etc.

Potrivit programului, denumit Fondul de Dezvoltare și Investiții, primăriile pot să ceară bani pentru maximum două proiecte, dar și pentru un proiect din domeniul secundar, după finalizarea integrală a investițiilor din domeniul principal.

Cele zece miliarde de euro sunt o completare a fondurilor asigurate de PNDL și au ca destinație implementarea de proiecte ce vizează investiţii noi și extinderea sau finalizarea investițiilor existente.

Pentru evitarea timpilor morți banii vor fi asigurați printr-o procedură simplificată, primăriile având de transmis Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizele de lucrări şi documentațiile tehnice, după caz, necesare demarării execuţiei lucrărilor.

Consider acest proiect o șansă pentru realizarea unor noi proiecte atât în mediul urban cât și rural și îi încurajez pe toți primarii să facă demersuri pentru a obține finanțările!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here