Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi modernizată

0
354

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va fi modernizată și extinsă. Medicii de acolo mi-au spus că își doresc modernizări și iată că lucrurile se schimbă! Ce-i drept, au avut și în managerul spitalului, dr. Codruț Munteanu, un „avocat” insistent.

Am semnat azi, 6 septembrie, alături de Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, contractul pentru Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Valoarea proiectului depășește șapte milioane de lei, iar de la bugetul județului se va suporta suma de aproape 400.000 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 135.000 de lei, ceea ce reprezintă partea de cofinanțare.

Mă bucură nespus semnarea acestui contract, care va îmbunătăți calitatea și eficiența îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul SJU.

În urma lucrărilor, la UPU vor fi asigurate circuite distincte pentru pacienți, însoțitori și personal medical, sisteme de ventilație, finisaje și legături funcționale interne. Tot prin acest proiect se vor realiza intervenții asupra clădirii în care funcționează UPU (Corp C3) prin recompartimentări și lucrări de anvelopare termică, se va asigura sistematizarea pe verticală etc.

Este un proiect necesar atât pentru buna desfășurare a actului medical, a asigurării condițiilor necesare de muncă pentru angajați, cât și pentru confortul și îngrijirea eficientă a pacienților.
Lucrarea este amplă și de durată, dar la finele ei, Unitatea de Primiri Urgențe de la Piatra Neamț va fi modernă și conformă cu cerințele UE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here