Sisteme fotovoltaice pentru gospodării izolate, finanțate de stat

0
386

Toți nemțenii care locuiesc la peste doi kilometri de rețeaua electrică pot beneficia de Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice. Finanțarea nerambursabilă este în procent de 100%, iar suma maximă acordată este de 25.000 de lei pentru fiecare sistem fotovoltaic ce va deservi o gospodărie.

Este o veste extrem de bună și le cer primarilor să depună dosare de obținere a finanțării! Sesiunea de depunere a documentelor pentru obținerea fondurilor începe pe 10 aprilie și de încheie pe 10 iulie 2019.

Programul este lansat de Administrația Fondului pentru Mediu, iar beneficiari sunt unitățile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate dosarele de finanțare și au încheiat un contract de finanțare nerambursabilă cu AFM.

Practic, vorbim despre șansa celor care locuiesc în cel mai îndepărtat cătun de a beneficia de electricitate cu susținerea statului.

Acum câteva zile anunțam proiectul prin care primarii au acces la fonduri pentru extinderea sau realizarea de noi rețele de gaz în comunitățile pe care le conduc. Accesul la electricitate și la gaz sunt două măsuri din Programul de Guvernare care au același obiectiv – dezvoltarea României. Sunt promisiuni respectate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here