Șase ani fără Părintele Iustin Pârvu

0
399

Se împlinesc șase ani de când părintele Iustin Pârvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei românești, ne veghează și ne ocrotește din Ceruri. Pe 16 iunie 2013, părintele nostru s-a mutat la Domnul, alăturându-se sfinților, după o viață dedicată slujirii lui Dumnezeu.

Cunoscut pentru smerenia și blândețea sa, și-a dedicat întreaga viață semenilor, fiind mereu căutat pentru sfaturile sale duhovnicești.
Credința în Mântuitorul Iisus Hristos și în valorile neamului românesc l-au ținut după zidurile închisorii, ca deținut politic, vreme de 16 ani.
Acolo, în „iadul“ pușcăriilor comuniste, a suportat și a fost martor la cele mai crâncene pedepse închipuite de mintea umană. Cu toate acestea, părintele Iustin Pârvu nu și-a abandonat credința ortodoxă, ba dimpotrivă, a devenit un și mai puternic susținător al spiritualității românești.

După 1990, în Neamț, la Petru Vodă, a ctitorit singura mănăstire ortodoxă dedicată memoriei foștilor deținuți politici din România.
Părintele Iustin Pârvu a fost, este și va rămâne un reper al blândeții, smereniei, iubirii întru Hristos, fiind un exemplu de urmat pentru noi toți.

Dumnezeu să îl țină de-a Dreapta Sa!
Odihnă veșnică, părinte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here