Se împlinesc șase ani de când părintele Iustin Pârvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei românești, ne veghează și ne ocrotește din Ceruri. Pe 16 iunie 2013, părintele nostru s-a mutat la Domnul, alăturându-se sfinților, după o viață dedicată slujirii lui Dumnezeu.

Cunoscut pentru smerenia și blândețea sa, și-a dedicat întreaga viață semenilor, fiind mereu căutat pentru sfaturile sale duhovnicești.
Credința în Mântuitorul Iisus Hristos și în valorile neamului românesc l-au ținut după zidurile închisorii, ca deținut politic, vreme de 16 ani.
Acolo, în „iadul“ pușcăriilor comuniste, a suportat și a fost martor la cele mai crâncene pedepse închipuite de mintea umană. Cu toate acestea, părintele Iustin Pârvu nu și-a abandonat credința ortodoxă, ba dimpotrivă, a devenit un și mai puternic susținător al spiritualității românești.

După 1990, în Neamț, la Petru Vodă, a ctitorit singura mănăstire ortodoxă dedicată memoriei foștilor deținuți politici din România.
Părintele Iustin Pârvu a fost, este și va rămâne un reper al blândeții, smereniei, iubirii întru Hristos, fiind un exemplu de urmat pentru noi toți.

Dumnezeu să îl țină de-a Dreapta Sa!
Odihnă veșnică, părinte!

Lasa raspuns

Please enter your comment!
Please enter your name here