Restructurarea financiară, adoptată de Guvern

0
1205

Actul normativ privind facilitățile fiscale pentru contribuabilii cu datorii a fost adoptat de Guvern!

În ședința de ieri a Guvernului, a fost adoptat proiectul de act normativ care prevede facilități fiscale pentru contribuabili – persoane fizice, companii private și de stat, organizații neguvernamentale, instituții publice și unități administrativ teritoriale deopotrivă, constând într-un mecanism de restructurare financiară, cu eșalonări la plată și eliminarea unor dobânzi și penalități aferente datoriilor restante la finele anului 2018.

În baza unui plan de restructurare, companiile cu capital privat mixt sau de stat care au acumulat până la sfârșitul anului trecut obligații bugetare restante de peste 1 milion de lei pot beneficia de o serie de facilități fiscale care să mențină viabilitatea. În cazul companiilor care au acumulat datorii sub 1 milion de lei până la finalul anului trecut vor fi anulate penalitățile și dobânzile dacă obligațiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019. În ceea ce privește persoanele fizice și entitățile fără personalitate juridică se aplică măsura anulării dobânzilor și penalităților, indiferent de cuantumul datoriilor acumulate către bugetul de stat, dacă acestea achită obligațiile principale până la 30 noiembrie 2019.
Efectul acestei măsuri se răsfrânge în mod pozitiv asupra a peste un milion de familii din România! Așa cum a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sunt peste 2.700 de companii cu capital privat , 97% dintre acestea având capital mixt și de stat, care au acumulat datorii de peste un milion de lei fiecare, iar prin acest act normativ se pot salva peste 255.000 de locuri de muncă.
Mediul de afaceri va avea numai de câștigat în urma adoptării acestor măsuri fiscale! Sunt sigur că acest act normativ va contribui la evitarea falimentului multor societăți private și de stat și la păstrarea locurilor de muncă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here