Rectificarea bugetară, adoptată de Consiliul Județean

0
410

Joi am condus ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț în care, în ciuda multelor contre venite din partea colegilor din opoziție, am reușit să aprobăm rectificarea bugetară pe acest an și să repartizăm pe unități administrativ-teritoriale cota de 7,5% din impozitul pe venit, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț pe anul 2019.

Deși probabil sunt și primari care ar fi vrut mai mulți bani la repartizarea celor 28.492.000 de lei de la nivel de județ, am încercat să facem o împărțire în ansamblu și să avem în vedere necesitățile edililor locali.

Intrarea în cel de-al patrulea trimestru nu mai înseamnă temeri pentru instituțiile subordonate, că nu au fonduri pentru buna funcționare.

Am alocat fondurile necesare pentru susținerea Programului guvernamental corn și lapte în școli și grădinițe.

Reușim să asigurăm cofinanțarea pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și se vor da la timp salariile angajaților de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Văratic.

Tot în urma acestei rectificări reușim să plătim cheltuielile aferente racordării celor trei case de tip familial și trei centre zonale pentru persoane aflate în dificultate.

În perioada imediat următoare vor demara lucrările pentru refacerea drumului județean DJ 157C către Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Societatea Drupo va primi ajutorul de minimis, pentru achiziționarea unor utilaje cu care să își desfășoare activitatea.

Regret că au fost câteva săptămâni de întârziere până am aprobat această rectificare, dar bine că am reușit să depășim impasul și toate unitățile administrativ-teritoriale din Neamț și instituțiile și societățile subordonate Consiliului Județean vor funcționa în condiții normale până la sfârșitul anului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here