Răzvan Cuc a verificat lucrările de infrastructură din Neamț

0
451

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit în județul nostru pentru a vedea cum se desfășoară lucrările în domeniul infrastructurii rutiere nemțene.

Prima oprire am făcut-o pe drumul Piatra Neamț – Bicaz, care a fost deja finalizat. Apoi am verificat cum se derulează lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului, o investiție în valoare de 302 milioane de lei, unde se lucrează foarte intens! E ca la autostradă! Sunt 14 foreze care toarnă coloane de sustinere pe acest sector de drum. Se intervine simultan în mai multe puncte pe acest traseu, se muncește inclusiv noaptea, pentru recuperarea întârzierilor din lunile trecute, când a plouat foarte mult.

Lucrarea este extrem de complexă, necesitând consolidări ale versanților care provoacă alunecări de teren. Au fost identificate 74 de puncte de calamitate și s-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Pe numai 480 de metri sunt fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 cm, forate la adâncimi de până la 23 de metri!

De asemenea, așteptăm cu mare interes semnarea contractului pentru Drumul expres Piatra Neamț – Bacău. Sper ca în jurul datei de 4 octombrie să se întâmple asta și îl invit din nou pe Răzvan Cuc la Neamț, pentru semnătura de ministru!

În ritmul actual al lucrărilor pe drumurile din Neamț, până la sfârșitul mandatului cred că vom reuși să modernizăm 90% din drumurile naționale și județene care străbat județul nostru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here