Răspuns pentru senatorul PNL Eugen Țapu Nazare

0
561

Vorba din popor „prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul“, se potrivește perfect lui Eugen Țapu Nazare, care flutură minciuni în presă, cum că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț ar avea datorii și nimănui (din PSD) nu i-ar păsa.

Raportându-se la o situație financiară a spitalului valabilă în luna martie, acest parlamentar vrea să inducă ideea că unitatea spitalicească se confruntă cu grave probleme, ministerul de resort este indiferent față de soarta acestui spital și, mai mult, Consiliul Județean Neamț, reprezentat de către mine în calitate de președinte, nu are nici o atitudine în fața problemei semnalate de către el.

Obișnuit să citească până învață pe de rost doar carțile de șeptică, Țapu nu înțelege ce e aia o factură, termen scadent sau plăți curente, noțiuni specifice oamenilor serioși. Doar pentru a găsi pretext să atace PSD – pentru că asta înseamnă în mintea lui să facă Opoziție, știe că trebuie să arunce cu acuze și nu să vină cu vreo idee – marele liberal de Neamț nici măcar nu s-a obosit să întrebe la Consiliul Județean care este situația reală!

Domnule Țapu, sunteți departe de realitate! Departe tare și ar trebui, ca un fost om de afaceri ce sunteți, să știți să interpretați facturile, să nu amestecați mere cu pere sau țevile de la canalizare cu perfuziile! Încurcați plățile curente cu cele aflate în sold și cu datoriile trecute de termen! Ar trebui să știți că în momentul în care o factură ajunge în contabilitate, ea se înregistrează. Adică apare în sold, dar nu este considerată datorie decât după ce îi trece scadența!

Așa, pentru luminarea minții leneșe, vă prezint o situație financiară a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, înregistrată la data de 31.05.2019. Aflați că în acea zi au fost înregistrate plăți restante în sumă de 904.686 lei, din care 17.367 de lei înseamnă datorii către furnizori de bunuri și servicii cu finanțare de la bugetul de stat, pentru care nu s-a primit finanțare de la DSP Neamț (11.063 lei sub 30 de zile și 6.304 lei peste 30 de zile) și alte plăți – către furnizorii de bunuri și servicii cu finanțare din programe de sănătate CJAS, în cuantum de 887.319 lei (658.367 lei sub 30 de zile și 228.952 lei peste 30 de zile).

Dacă tot mi-a dat ocazia, îl anunț pe această cale că Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu doar că are un buget record în acest an, dar a beneficiat și de milioane de euro pentru echipamente de ultimă generație, iar dumnealui sau peneliștii din județ nu au avut nicio contribuție!

Sincer să fiu, mă surprinde că Țapu este atât de guraliv în presă. Pentru că în Parlament a avut o singură (1) luare de cuvânt din 2016 până azi la ședințele comune. Ceea ce e un progres, pentru că între 2012 și 2016 nu a avut niciuna! Este doar purtător de batistuță în Parlamentul României, în deserviciul nemțenilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here