Proiecte în domeniul social, aprobate de CJ Neamț

0
373

În ședința ordinară a Consiliului Județean am aprobat documentațiile tehnico-economice pentru cele trei case de tip familial P+E, în care vor fi transferați copiii cu dizabilități din Complexul de Servicii Romanița din Roman, cu scopul de a le asigura un cadru familial în urma amplului proces de dezinstituționalizare.

Construcțiile vor fi realizate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Este un efort semnificativ al statului român pentru sprijinirea tinerilor defavorizați, ținând cont de prevederile europene.

Alt proiect, tot din domeniul asistenței sociale, „Violența domestică nu are scuze“, se va implementa în orașul Târgu Neamț. Acesta vizează îmbunătățirea calității vieții pentru victimele violenței domestice și agresorii lor. Beneficiari ai proiectului, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei asigurați din fonduri europene, vor fi 252 de persoane.

În aceeași ședință au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre care vizează buna desfășurare a activității în instituțiile publice și administrația locală, inventarul bunurilor din domeniul public și privat al județului Neamț, măsuri referitoare la patrimoniu și s-au dat avizele consultative pentru planurile anuale de acțiune privind serviciile sociale din mai multe comune.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here