PNL vrea să închidă 22 de spitale, sub masca „reorganizării”

0
369

Lovitură cruntă de la PNL! Guvernul Orban are în programul de guvernare referitor la Sănătate intenția de a „reorganiza” sistemul astfel încât unitățile nesustenabile să dispară! Iată ce scrie în programul liberalilor: „Guvernul, în colaborare cu toate structurile locale și centrale care dețin unități sanitare cu paturi în administrare, vor realiza o analiză riguroasă și vor stabili un plan de reorganizare/comasare a spitalelor neperformante sau a celor care înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară”.

Presa notează că PNL și-a propus să închidă 22 de spitale din toată țara, printre care și Spitalul Orășenesc Sfântul Ierarh Nicolae Bicaz!

Sunt dezămagit, pentru că este a doua oară când pe ușa acestui spital s-ar pune lacătul! După toate eforturile pe care le-am făcut cu Guvernul PSD pentru a-l redeschide și după toate investițiile realizate acolo, să vii acum să îl închizi este o decizie profund greșită!

Între 2016 și 2019, la spitalul din Bicaz Consiliul Județean Neamț a alocat 1.184.713 lei! La această sumă se adaugă suportul în dotări de la Ministerul Sănătății, de 1.813.000 lei. Sunt foarte mulți bani, care se văd astăzi în servicii medicale pentru zeci de mii de nemțeni din Bicaz și Valea Muntelui.

Oare dumneavoastră, cei din Neamț, care citiți aceste rânduri, sunteți de acord cu o asemenea măsură?

Ce se întâmplă cu bolnavii noștri? Îi trimitem la spitale private sau în străinătate? NU, domnule Orban! Țara nu are nevoie de o asemenea „strategie”. Aceste unități trebuie modernizate și ținute deschise.

Mă voi lupta pentru a proteja spitalul din Bicaz! Dar am vrut să știți ce înseamnă „programul de guvernare” al PNL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here