Noul Spital Județean Neamț intră în faza de proiectare

0
510

Spitalul Nou, unul dintre proiectele principale ale mandatului meu, va intra în curând în faza de proiectare!
Luni a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de concurs de soluții pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru construirea sediului nou al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
Procedura de licitație pentru desemnarea Proiectantului constă din elaborarea Studiului de Fezabilitate și Deviz general al investiției, elaborarea Documentației Tehnice Autorizație de Construire, elaborarea Documentației Tehnice Organizare Execuție, elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție și detalii de execuție, elaborarea documentațiilor tehnice în vederea obținerii avizelor/acordurilor/ autorizațiilor, elaborarea Caietului de sarcini pentru achiziția lucrărilor de execuție și asistența tehnică de specialitate a Proiectantului pe durata execuției lucrărilor. Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare este de 17.816.747,90 lei fără TVA. Avem banii, sunt pregătiți, grație Guvernului României! Guvernul Viorica Dăncilă, să fie clar!
Din juriul concursului vor face parte reprezentanți ai Autorității Naționale de Mangement al Calității în Sănătate, profesioniști din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ioan Mincu București și de la Facultatea de Arhitectură din Iași, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, arhitectul-șef al Primăriei Piatra-Neamț și un renumit specialist, doctor în medicină, medic primar ATI, fost consilier în cadrul Ministerului Sănătății și director medical al unui Centru de Excelență în Oncologie din Capitală.
Vă reamintesc că Spitalul Nou va avea un pavilion, cu o suprafață totală utilă de 29.433 metri pătrați, respectiv o suprafață desfășurată construită de 44.000 metri pătrați, și un Centru de Radioterapie și Oncologie Medicală, cu suprafață utilă de 5.127,6 metri pătrați și cu o suprafață desfășurată construită de 6.038 metri pătrați.
Serviciile medicale de interes județean se desfășoară în momentul de față în clădiri degradate, cu risc seismic ridicat și nu avem un corp cu secții medicale adecvate cerințelor actuale din sistemul medical. Am identificat aceste probleme de cînd am preluat mandatul de președinte al Consilului Județean Neamț și unul dintre principalele mele obiectivele este realizarea Spitalului Nou. Nemțenii merită să fie tratați în spații medicale amenajate și dotate la standarde europene!
Visul meu este de a avea un Spital Nou în județul Neamț și acest vis va deveni realitate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here