Lucrările de modernizare a drumurilor din Neamț continuă

0
380

Am verificat vineri, 30 mai, cum se desfășoară lucrările pe două drumuri importante pentru județul nostru: Piatra Neamț – Bicaz și Bicaz – Poiana Largului. Aceste două sectoare de drum vor fi modernizate în această vară, lucrările urmând a fi încheiate până în toamnă.

Pe segmentul de drum care leagă municipiul Piatra Neamț de orașul Bicaz, lucrările au debutat acum câteva zile, cu frezarea stratului de asfalt uzat, pentru a se putea turna noul covor asfaltic. Modernizarea acestei porțiuni care face parte din drumul național DN 15 se va finaliza în această vară și în acest fel întregul traseu, de la Piatra Neamț la Cheile Bicazului va fi în perfectă stare pentru circulație.

O altă arteră de circulație, des invocată de către participanții la trafic din cauza stării deplorabile în care se află și care va fi modernizată în regim de urgență este DN 15 Bicaz – Poiana Largului. Am fost și pe acest drum, unde se recoltau probe de sol la adâncime, în vederea realizării studiilor geologice care se vor întocmi pentru cele peste 70 de puncte de calamitate identificate.

La Hangu sunt trei zone de organizare de șantier, una de 1.200 de metri pătrați, unde va fi amplasată stația de betoane, una de 2.000 de metri pătrați pentru baza de producție a fierului necesar confectionarii armăturilor și a treia, de 800 de metri pătrați, unde se vor organiza departamentul tehnic și depozitul de combustibil.

Vă asigur, dragi nemțeni, că aceste două drumuri de mare importanță pentru județul nostru vor încuraja turismul în zona montană și cu certitudine participanții la trafic vor fi foarte încântați de condițiile în care vor circula.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here