Corp nou de clădire la Școala Humulești

0
330

La împlinirea a exact o sută de ani de la așezarea primei pietre la temelia Școlii Humulești, instituție care acum poartă numele ilustrului scriitor al locului, am avut bucuria de a participa la slujba de sfințire a acestei unități de învățământ!

Sunt mândru, ca târgnemțean, că o școală care a fost clădită de un fiu al satului, Neculai Bancea din Humulești, care și-a dedicat 40 de ani din viață carierei de dascăl în școala din localitatea natală, astăzi înfrumusețează zona din care provin!

Lucrările la noul corp de clădire al școlii, în valoare de aproape două milioane de lei și finanțate de MDRAP în perioada în care Guvernul era condus de Viorica Dăncilă, au fost de durată, dar acum, la finalizarea lor, se vede o clădire ce păstrează arhitectura deosebită, vechie de acum un secol. Școala reunește, pe lângă sălile de clasă, și un frumos muzeu cu obiecte vechi, ceramice, din lemn sau artizanat.

În zi sfântă de Intrare a Maicii Domnului în Biserică, pe 21 noiembrie, preoții au intrat în Școala nr. 3 Humulești și au sfințit-o, pentru binele celor 320 de preșcolari și elevi arondați și al cadrelor didactice care predau în această instituție!

Mulțumesc, Doamne, pentru fericitul prilej pe care mi l-ai dat pentru a mă bucura de un astfel de moment! Succes truditorilor ei!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here