Consilierii PNL au votat contra Festivalului de Teatru!

0
475

Consilierii PNL vor să rupă tradiția organizării renumitului Festival de Teatru de la Piatra Neamț!

Voturile negative ale reprezentanților Partidului Național Liberal date pe proiectul de rectificare a bugetului județului Neamț au blocat și proiectele culturale planificate până la sfârșitul acestui an.

Unul dintre proiectele tăiate de la finanțare și, implicit, de la organizare, este tradiționalul Festival de Teatru, care are loc la Piatra Neamț, cu participare națională și internațională.

În proiectul de rectificare bugetară, la capitolul „Cultură, religie și recreere“ era trecută suma de 449.000 lei pentru organizarea prestigiosului Festival de Teatru, din perioada 18 septembrie – 2 octombrie 2019, dar și pentru cheltuielile cu bunurile și serviciile Teatrului Tineretului.

An de an, Festivalul de Teatru aduce în județul nostru nu doar regizori, actori, critici de teatru sau scenografi, ci și mulți turiști din toate colțurile țării, dar și de peste hotare. Este un eveniment cultural așteptat și de nemțenii noștri iubitori de artă și spectacole.

Dar se pare că aceste aspecte nu contează deloc pentru consilierii PNL. Încă o dată se dovedește că liberalilor le place teatrul doar în politică!

Consiliul Județean Neamț are, potrivit prerogativelor legale, obligația să sprijine cultura, să o promoveze! Noi, aleșii nemțenilor, nu putem să ne batem joc de aceste domenii, de proiectele care se derulează!

Tocmai de aceea nu înțeleg dezinteresul colegilor peneliști față de ceea ce se întâmplă frumos în județul nostru. Oare deciziile dictate de partid sunt mai importante decât interesele comunității?!

Îi atenționez pe consilierii județeni PNL că le-au promis nemțenilor proiecte culturale, turistice, le-au promis că vor face administrație și nu politică la Consiliul Județean!

Acum voi ce faceți, v-a dictat partidul să blocați totul? Sper, chiar și în al 12-lea ceas, să reveniți pe calea cea bună și să vă faceți datoria de a munci în folosul comunității nemțene!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here